Kick-off collegagroep digitalisering periodieken

Vergrootglas op krant (c) Michaił Nowa via Pixabay

Bent u net begonnen met een digitaliseringsproject voor periodieken of wilt u met zo’n project starten? Of heeft u al ervaring met de digitalisering van kranten of tijdschriften en bent u bereid om uw kennis en ervaringen te delen? Schrijf u dan in voor de kick-off van de nieuwe collegagroep 'Digitalisering periodieken' op 14 februari in Brussel.

Collegagroep?

De collegagroep 'Digitalisering periodieken' is een initiatief van FARO, VIAA, PACKED en Vlaamse Erfgoedbibliotheken om de kennis en ervaringen over de digitalisering van kranten en tijdschriften te verzamelen en te delen.

In deze collegagroep komen professionals uit de sector samen om aan kennisuitwisseling te doen en ervaringen rond dit thema te delen. Medewerkers van organisaties die al actief bezig zijn met digitalisering ondersteunen er hun minder ervaren collega’s.

Van aanbesteding en kwaliteitscontrole tot een overkoepelend beleid over de digitale bewaring van kranten: op de bijeenkomsten van deze collegagroep is ruimte voor alles wat met digitalisering van periodieken te maken heeft. 

Geintereseerd?

Neem dan zeker deel aan aan de kick-off van de collegagroep 'Digitalisering periodieken' op 14 februari 2020 in Brussel. In de voormiddag vertellen collega’s over de uitdagingen, verbonden aan de digitalisering van periodieken, en geven ze tips voor succesvolle projecten. We werken samen om de vraagstukken op te lijsten en de agenda van de volgende collegagroep uit te werken. In de namiddag is er een optioneel bezoek aan DIGIT, de digitaliseringsdienst van de Koninklijke Bibliotheek.

Alle details en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u op deze pagina. Wees snel, het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is niet meer mogelijk, omdat de collegagroep volzet is.

Foto: Vergrootglas op krant. Michaił Nowa via Pixabay 

Bart De Nil