Een objectgestuurde filmspeler maken: sfeerbeelden

Het bouwen van een objectgestuurde filmspeler (c) FARO

Op 24 januari organiseerde FARO in De Loft van Habbekrats in Wetteren een workshop waarin de deelnemers stapsgewijs werden begeleid in het bouwen van een objectgestuurde filmspeler.

De filmspeler werd ontwikkeld door het grassroots buurtproject O Lab en Habbekrats De Loft voor hun O Lab Verhaleninstallatie. Een belangrijk onderdeel van deze verhaleninstallatie zijn de alledaagse objecten waarmee de verhalen verteld worden die verzameld zijn door de jongeren van Habbekrats en door buurtbewoners. Voor het koppelen van deze verhalen aan objecten werd een filmspeler gemaakt die ervoor zorgt dat filmpjes worden getriggerd wanneer een bezoeker een object neemt en op de filmspeler plaatst. Daarvoor werd gebruik gemaakt van RFID-tags en Raspberry Pi, een minicomputer waarop u programma’s kan installeren waarmee u leuke dingen kan doen.

Michiel De Wilde en Bart De Nil begeleidden de deelnemers stap voor stap in het bouwen van de filmspeler. Met als resultaat dat iedereen op het einde van de dag naar huis ging met een filmspeler en met heel veel zin om allerlei projecten op te zetten. De sfeerbeelden zijn hier het bewijs van.

Foto: (c) FARO

Bart De Nil