Conferentie over erfgoed en immersieve storytelling

VR-bril (c) CC0

Ontwikkelingen in het digitale landschap gaan als een sneltrein. Nieuwe technologieën duiken op, sommige technologieën worden toegankelijker terwijl andere zo goed als obsoleet worden. Om de cultureel-erfgoedsector te helpen om het bos van de bomen te onderscheiden, brengt FARO tweejaarlijks een resem inspirerende lezingen en praktijkvoorbeelden in stelling tijdens een conferentie rond digitale storytelling. Op dinsdag 4 december is het weer zover. Ditmaal leggen we onze focus op immersieve storytelling.

Ongeacht met welke technologie u aan de slag gaat, dé trend is om de bezoeker onder te dompelen in een verhaal waarbij verschillende zintuigen worden aangesproken. Daarbij worden digitale technologieën zoals 360°, VR en AR, gebruikt. Soms in combinatie met andere zintuiglijke ervaringen zoals tast en reuk. Een dergelijke immersieve ervaring geeft een unieke meerwaarde aan een bezoek, zorgt voor een grotere leercurve én zorgt ervoor dat ook mensen met een zintuiglijke of mentale beperking een bezoek aan een erfgoedinstelling letterlijk kunnen beleven.

Bekijk de sfeerbeelden van voorgaande conferenties in deze reeks: Erfgoed & Games (2008), Erfgoed & Games Level 2 (2012), Erfgoed en Storytelling (2014) en Erfgoed, virtueel en augmented (2016).

Eerste sprekers die hebben toegezegd:

In de loop van de komende maanden komt het volledige programma online. U kan zich nu al inschrijven.

Foto: (c) CC0

Bart De Nil