Erfgoed en immersieve storytelling

Ontwikkelingen in het digitale landschap gaan als een sneltrein. Nieuwe technologieën duiken op, sommige technologieën worden toegankelijker terwijl andere zo goed als obsoleet worden. Om de cultureel-erfgoedsector te helpen om het bos van de bomen te onderscheiden, brengt FARO tweejaarlijks een resem inspirerende lezingen en praktijkvoorbeelden in stelling tijdens een conferentie rond digitale storytelling. Op dinsdag 4 december is het weer zover. Ditmaal leggen we onze focus op immersieve storytelling.

Ongeacht met welke technologie u aan de slag gaat, dé trend is om de bezoeker onder te dompelen in een verhaal waarbij verschillende zintuigen worden aangesproken. Daarbij worden digitale technologieën zoals 360°, VR en AR, gebruikt. Soms in combinatie met andere zintuiglijke ervaringen zoals tast en reuk. Een dergelijke immersieve ervaring geeft een unieke meerwaarde aan een bezoek, zorgt voor een grotere leercurve én zorgt ervoor dat ook mensen met een zintuiglijke of mentale beperking een bezoek aan een erfgoedinstelling letterlijk kunnen beleven.

Bekijk de sfeerbeelden van voorgaande conferenties in deze reeks: Erfgoed & Games (2008), Erfgoed & Games Level 2 (2012), Erfgoed en Storytelling (2014) en Erfgoed, virtueel en augmented (2016).

Doorlopend showcases

Tijdens de conferentie kunt u enkele interactieve stands van bedrijven bezoeken die projecten hebben ontwikkeld voor cultureel-erfgoedinstellingen.

Programma

Vanaf 9.30 uur: Ontvangst met koffie

10.00 uur: Verwelkoming

10.10 uur: Keynote | Tate Sensorium door Peter Law, head of production Flying Object

10.55 uur: Keynote | CreativeXR programma door Rebecca Gregory-Clarke, Lead Technologist Immersive Technology (VR/AR) Digital Catapult 

11.35 uur: Case | nog bevestigen

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Case | Fieldlab Virtual Worlds van CLICKNL door Tari Simonis (Media Perspectives) en Maarten Brinkerink (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)

13.45 uur: Keynote | MeSch project door Merel van der Vaart, Universiteit van Amsterdam en Muse - Mensen & musea

Pauze met taart!

15.00 uur: Keynote | Storytelling & 360 video door Tom Rumes, Thomas More & producer

15.40 uur: Case | Snijders & Rockoxhuis app door Hildegarde Van de Velde, conservator Snijders & Rockoxhuis

Contacteer de organisatoren:

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel.
Prijs
50 euro (incl. BTW)
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Elders op FARO

Een jaar lang wordt de diversiteit en rijkdom van alle soorten erfgoed in Europa gevierd. Ook in Vlaanderen beweegt er ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...