Haal die kleurpotloden boven en #ColorOurCollections!

#ColorOurCollections

Kent u #ColorOurCollections al? #ColorOurCollections is een evenement op sociale media dat loopt van 5 tot en met 9 februari 2018. Bibliotheken, archieven, musea en andere culturele instellingen van over de hele wereld maken voor de gelegenheid kleurplaten van hun collectiestukken en delen ze met de hashtag #ColorOurCollections. Zo plaatsen zij hun collectiestukken in de kijker en nodigen ze iedereen uit om er creatief mee aan de slag te gaan.

Het initiatief werd voor het eerst georganiseerd in 2016 door The New York Academy of Medicine Library. Ondertussen kan u aan de slag met kleurplaten uit maar liefst 160 instellingen. Daaronder enkele grote kleppers als de Bodleian Libraries, de Newberry Library en Smithsonian Libraries.

Ook STCV doet mee

Dit jaar doet ook de Short Title Catalogus Vlaanderen (STCV) mee aan het kleurfestijn. De immer aangroeiende catalogus STCV bevat bibliografische gegevens over oude Vlaamse drukken. Niet alle gebruikers weten echter dat daar ook drukkersmerken bij horen. Om deze gegevens onder de aandacht te brengen, koos STCV ervoor om kleurplaten te maken van een aantal illustere en decoratieve drukkersmerken. U ontdekt ze hier.

Benieuwd naar nog meer schatten om in te kleuren? Surf dan snel naar #ColorOurCollections!

Bron: Vlaamse Erfgoedbibliotheek / #ColorOurCollections

Annemie Vanthienen