Cultureel-erfgoedsector present op Informatie aan Zee 2013

Informatie aan Zee 2013

Op donderdag 12 en vrijdag 13 september vormde het Kursaal van Oostende andermaal het decor voor Informatie aan Zee, het tweejaarlijkse congres voor informatieprofessionals, georganiseerd door VVBAD. Verspreid over twee dagen stonden meer dan vijftig lezingen op het programma, over thema's als mediawijsheid, de digitale bibliotheek, webstrategieën, crowdsourcing & crowdfunding, data, tools & tablets, digitaal archiveren, open source, Europeana & digital humanities, beleid, werkprocessen en metadata.

Op de SlideShare-pagina van de VVBAD kunt u een aantal van de presentaties herbekijken, de foto's staan verzameld op Flickr.

Na de openingstoespraak door minister van Cultuur Joke Schauvliege, werd de keynotelezing verzorgd door Nico Verplancke, directeur VIAA. In zijn keynote liet Verplancke zien waar het nieuwe Vlaamse Instituut voor Archivering (VIAA) voor staat en wat de concrete toekomstplannen zijn.

Ook de cultureel-erfgoedsector tekende present met een brede waaier aan inspirerende casestudies, bijdragen en presentaties. Een overzicht:

Donderdag 12 september


Vrijdag 13 september

 

Annemie Vanthienen
Trefwoorden
Informatie- en documentbeheer
Digitale ontwikkeling
Type
Conferentie
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector