Bibliotheek DIVA open voor het publiek

(c) DIVA

De volledige bibliotheekcollectie van DIVA is opnieuw voor het publiek toegankelijk. In een smaakvol ingerichte leeszaal ontdekt de bezoeker gespecialiseerde magazines, kostbare werken en naslagwerken uit de onderzoeksbibliotheek. DIVA’s bibliotheekcollectie telt ongeveer 23.000 publicaties en is een van de belangrijkste gespecialiseerde collecties in België met uniek documentair materiaal. 

Opmerkelijk: voor de inrichting van het interieur sloot DIVA een sponsorovereenkomst af met de Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY. Die tekende samen met DIVA de inrichting van de leeszaal uit. Door outside-the-box te denken en niet voor een klassieke bibliotheekinrichting te kiezen, mikt DIVA op een breed publiek van zowel onderzoekers, studenten als particulieren met een brede interesse voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant.

Op enkele jaren tijd slaagde het bibliotheekteam van DIVA erin de bibliotheekcollecties van de voormalige musea voor Zilver en Diamant te integreren, de ca. 1.500 kostbare werken te conserveren, 23.000 werken te verhuizen naar het nieuwe depot en opnieuw publiek toegankelijk te maken. Ook een deel van de bibliotheekcollectie van het Modemuseum is vanwege renovatiewerken in de leeszaal van DIVA te raadplegen tot 2020.

Meer informatie vindt u op de website van DIVA.

Bron: persbericht DIVA

Foto: (c) DIVA

Annemie Vanthienen