AVA_Net lanceert nieuwe kennisbank

Filmstrip. Afbeelding van gagnonm1993 via Pixabay

De nieuwe AVA_Net kennisbank is live. U vindt er kennisbronnen over alle aspecten van audiovisuele archivering. De Kennisbank biedt documentatie uit allerhande bronnen, uit zowel het Nederlandse audiovisueel-erfgoeddomein, als internationaal.

AVA_Net, de organisatie achter de kennisbank, is de netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders in Nederland. Het netwerk versterkt de positie van het audiovisuele erfgoed en biedt een (kennis)platform.

De nieuwe kennisbank is bedoeld voor beheerders, archivarissen, beleidsmedewerkers en technische staf van audiovisuele collectiebeherende instellingen zoals archieven, musea, omroepen en andere culturele instanties. Daarnaast is de kennisbank ook interessant voor studenten, onderzoekers en geïnteresseerde leken. De kennisbank van AVA_Net bevat uiteenlopende kennisbronnen op het gebied van AV-archivering, zoals blogs, handboeken en rapporten. De publicaties zijn afkomstig uit zowel uit het Nederlandse als uit het internationale AV-erfgoeddomein.

Oproep

Screenshot Kennisbank

Wilt u zelf of als instelling een steentje bijdragen en hebt u suggesties voor nieuwe publicaties? AVA_Net is altijd op zoek naar interessante publicaties waarmee het de kennisbank kan verrijken. Daarnaast is AVA_Net voor de categorie ‘selecties’ ook op zoek naar AV-professionals die het leuk vinden om een artikel te schrijven rondom een bepaald onderwerp op het gebied van AV-archivering. Dit artikel met door u aanbevolen bronnen wordt vervolgens onder uw naam opgenomen in de kennisbank. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met info@avanet.nl.

Foto: Filmstrip. Afbeelding van gagnonm1993 via Pixabay 

Annemie Vanthienen