Erfgoedwijs zet uw lesmateriaal op de radar

De school van de zusters van Heule of de Sint-Gregoriusschool te Dudzele, 1902. Reproductie van een prentbriefkaart. Collectie Stadsarchief Brugge / Jaak A. Rau (Beeldbank Erfgoed Brugge)

Erfgoeddag, in 2022 in het teken van erfgoed en onderwijs, belooft een voltreffer te worden. Uw enthousiasme om deel te nemen met een exclusief aanbod voor en door scholen of om lesmateriaal te ontwikkelen, is hartverwarmend. Op 24 maart 2022 start de publiekscommunicatie voor de Erfgoeddag en -week. Post uw leermiddelen daarom nu op Erfgoedwijs.be en mis de communicatietrein niet. 

Erfgoedwijs.be is een deelsite van KlasCement, het platform door en voor iedereen in het onderwijs. Maar ook organisaties zijn present met eigen lesmateriaal. Wat kunt u op dit platform plaatsen? Liefst downloadbaar materiaal dat concreet inzetbaar is door leerkrachten, zoals lesmateriaal, filmpjes, podcasts, websites met data of beeldmateriaal, bronnenmateriaal, (interactieve) oefeningen, enz.

Waarom zou u dat doen?

Ga er niet van uit dat leerkrachten die op zoek zijn naar lesmateriaal of activiteiten zomaar als vanzelf op de website van uw erfgoedorganisatie zullen terechtkomen. Voor hen is het doorgaans onbegonnen werk om verschillende websites na te pluizen; laat staan dat ze kunnen volgen wanneer nieuw materiaal verschijnt. Met Erfgoedwijs bereikt u meer dan 10.000 leerkrachten rechtstreeks met uw inspirerend en origineel materiaal. En van hieruit kunt u makkelijk linken leggen naar uw eigen website.

Bovendien is Erfgoedwijs ook na de Erfgoeddag en -week de plek waar uw educatieve materialen in de kijker zullen blijven staan. Want het bereiken van scholen is tenslotte een onafgebroken streefdoel van de erfgoedsector. En samen staan we daarin sterker.

Praktisch

Lesmateriaal op Erfgoedwijs plaatsen doet u snel en eenvoudig. Neem een kijkje op www.erfgoedwijs.be. In dit korte overzicht leest u hoe u dat concreet aanpakt. 

Erfgoedwijs is een gezamenlijk initiatief van FARO, Histories en Herita.

Foto: School van de Zusters van Heule te Dudzele, 1902. Prentbriefkaart collectie Stadsarchief Brugge / Jaak A. Rau (Beeldbank Erfgoed Brugge) 

Anne Milkers