Waar(de) voor je geld

Waar(de) voor je geld

Op 18 september organiseert FARO samen met Socius en Kunstenpunt en onder impuls van Pulse – transitienetwerk cultuur en FairFin een werksessie waarin we ingaan op de gebreken van het huidig financieel systeem, om vervolgens op zoek te gaan naar alternatieve handelswijzen. Vertrekpunt is onze specifieke rol als culturele actoren.

De dag begint met een introductie door FairFin over de grote lijnen van ons geld- en bankenstelsel. Waarom is dat niet duurzaam? Op welke vlakken is dat in strijd met de waarden waar onze organisatie voor staat? Welke alternatieven zijn er al?

Vervolgens maken we plaats voor reflectie en dialoog. Wat kunnen we doen met deze inzichten? Welke hefbomen hebben (socio-)culturele organisaties om vorm te geven aan een financieel model dat wél onze waarden dient, dat wél bijdraagt aan een samenleving zoals wij ze willen bouwen?

Interesse?

  • Voor wie? Zakelijk en financieel verantwoordelijken uit de cultuur-, jeugd- en mediasector
  • Wanneer? Dinsdag 18 september 9.00 - 13.30 uur (inclusief broodjeslunch)
  • Waar? Socius, lokalen 4e verdieping, Sainctelettesquare 19, Brussel
  • Tarieven? Standaard 40 euro, sociaal 25 euro

Inschrijven kan via de website van Pulse. Deelnameprijs mag geen belemmering zijn, indien dit wel zo is gelieve contact op te nemen met Pulse Transitienetwerk (info@pulsenetwerk.be). Deelnemers met specifieke behoeften of die een aangepaste ondersteuning wensen, geven ons best vooraf een seintje.

Alexander Vander Stichele