Na de ‘klimaateditie’ in 2023 ontbreekt het aspect duurzaamheid ook dit keer niet op het programma van het Groot Onderhoud, op 30 mei 2024. Onder het motto ‘De toekomst is nu’ verkennen we mogelijkheden om onze erfgoedwerking verder te verduurzamen.
Interesse? De uitgebreide functiebeschrijving en de selectieprocedure vind je in de aanwervingsbrochure . Als je je kandidaat wil stellen voor deze functie, solliciteer dan uiterlijk op zondag 2 juni 2024 via de website van M Leuven . Je kandidatuur komt enkel in aanmerking als: je alle gevraagde...
De nieuwe update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen die FARO in nauw overleg met onze creatieve community van makers realiseerde. Lees hier wat de ErfgoedApp deze keer voor u in petto heeft.
Spreekt deze functie je aan? Stel je dan kandidaat, ten laatste op 07-06-2024, via jobs.vub.be , en laad volgende documenten op: je motivatiebrief; waarin je toelicht hoe jij voldoet aan de criteria en waarom we jou in overweging zouden moeten nemen voor deze positie; je curriculum vitae; met daarin...
Hoe ervaarde u Erfgoeddag als organisator? Of misschien bezocht u een activiteit, bent u leerkracht of trok u naar scholen als Erfgoedklasbak? Ook dan kunt u uw bevindingen delen: neem voor 12 mei deel aan de bevraging.
"Wat vindt de Nederlander nou écht van de musea?" De Nederlandse Museumvereniging (NMV) was nieuwsgierig naar de maatschappelijke impact van musea. Het resultaat bevestigt stevig de maatschappelijke impact van musea.
Op 27 maart kwam de collegagroep 'Digitale collectieregistratie' samen om ervaringen te delen en voorstellen uit te wisselen. De presentaties zijn nu beschikbaar.
Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Deze vraag staat centraal op een studiedag van het MAS en FARO, op 27 mei 2024.
Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
De komende drie jaar worden 100.000 boeken vrij toegankelijk gemaakt via Google Books en via BELGICA, de digitale bibliotheek van KBR.