Solliciteren kan tot en met 12 mei 2024. Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@kmska.be . Met vragen over de functie of om de functiebeschrijving op te vragen, kan hier eveneens terecht. Het KMSKA streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn met een divers personeels-bestand. We...
Ben jij onze nieuwe onderzoeker? Schrijf je ten laatste in op 6/05/2024 door op deze pagina op de knop 'Solliciteer nu' te klikken . Je sollicitatie is pas geldig als je alle onderstaande documenten aan je dossier hebt toegevoegd: Een recent cv. Vermeld de exacte data van je tewerkstellingen en de...
Een efficiënt beheer van uw collectie staat of valt met de verantwoorde inrichting van de bewaarruimte(s). Maar wat maakt een ruimte tot een geschikt erfgoeddepot en hoe richt u ze zo praktisch en overzichtelijk mogelijk in?
De selectieprocedure bestaat uit een aantal verschillende proeven: voorbereidende case - week van 13 mei 2024 mondelinge proef + case voorstellen - 24 en 29 mei 2024 assessment (+niveau-& capaciteitstest) - 3 en 4 juni 2024 Je kunt al dan niet geselecteerd worden voor verdere deelname aan de...
De ICOM Working Group on Collections in Storage organiseert van 29 tot en met 31 oktober 2024 in Parijs een internationale conferentie over museumopslag wereldwijd.
Wat kan herkomstonderzoek betekenen voor musea die cultuurgoederen beheren die in koloniale context verworven zijn? Dat is de focus van deze studiedag.
MAPS, de onderzoeksgroep periodieke studies van de UGent, organiseert een seminarie van een halve dag over digitalisering en digitaal onderzoek.
Geïnteresseerd? Solliciteer tot en met woensdag 15 mei 2024. Bekijk de volledige vacature .
Hoe werkt het autobiografisch geheugen? Hoe kan het dat verschillende mensen zich andere zaken herinneren? Hoe worden mensen ‘besmet’ met herinneringen? En hoe verhouden collectief, familiaal en individueel geheugen zich met elkaar?
Gevangenisarchieven en de betrokken rechtbankdossiers zijn unieke bronnen voor familiegeschiedenis en lokale geschiedenis. Jammer genoeg zijn deze bronnen nauwelijks gekend. Dit webinar wil daar verandering in brengen.