De collegagroep digitale collectieregistratie brengt projecten samen die ondersteuning krijgen via de ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’. De bijeenkomsten staan ook open voor collega's uit de cultureel-erfgoedsector
Op 11 maart organiseert TEFAF Maastricht in samenwerking met de Nederlandse Unesco-commissie de eerste editie van de TEFAF Summit.
Heeft uw organisatie collectiestukken die zich in het publiek domein vinden? Wil u de zichtbaarheid en vindbaarheid ervan vergroten door ze op te laden naar Wikimedia-platformen? Tijdens deze workshop op 28 maart begeleidt meemoo u hierbij.
Wat kunnen online AI-tools betekenen voor uw communicatiewerk? Spoiler alert: énorm veel.
Wat kunnen online AI-tools betekenen voor uw communicatiewerk? Spoiler alert: énorm veel.
Vijfdaagse basisopleiding voor elke startende communicatiemedewerker van een erfgoedorganisatie.
Het Facilitair Bedrijf (Digitaal Archief Vlaanderen), Universiteit Gent, VRT en meemoo, Vlaams instituut voor het archief organiseren in 2024 het iPRES-congres, de belangrijkste internationale conferentie over digitale preservering.
Inzichten en verhalen van mensen die de digitale transformatie in musea leiden.
Deze studiedag is speciaal bedoeld voor collectiebeherende instellingen en andere eigenaren en beheerders van roerend erfgoed. Onder meer het Barrièremodel over diefstal van erfgoedobjecten staat centraal.
Weet u niet hoe u aan het reinigen van uw metaalvondst moet beginnen? Vraagt u zich af welke soort hulpmiddelen u het beste kan gebruiken? Volg dan zeker deze workshop over het reinigen en bewaren van metaalvondsten!