Voor volgende selectietechnieken moet je slagen: voorselectie (vanaf 20 kandidaten) Wanneer het aantal inschrijvingen meer dan 20 bedraagt, zal er een voorselectie georganiseerd worden. De voor de voorselectie behaalde punten worden niet meegenomen voor het eindresultaat. schriftelijk gedeelte en/of...
Hoe ervaarde u Erfgoeddag als organisator? Of misschien bezocht u een activiteit, bent u leerkracht of trok u naar scholen als Erfgoedklasbak? Ook dan kunt u uw bevindingen delen: neem voor 12 mei deel aan de bevraging.
Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U kunt de nodige ervaringen of vragen inbrengen omtrent ‘participatief verzamelen’.
Tijdens deze vorming reiken we u aanknopingspunten en een structuur aan voor het schrijven van uw eigen collectieplan.
Hoe erfgoedobjecten binnen uw organisatie verplaatsen? Na afloop van deze workshop kunt u zelf aan de slag.
Met zorg schoonmaken en onderhouden wordt nog vaak over het hoofd gezien. Een onderhoudsplan is deel van de oplossing, maar hoe pakt u dat nu precies aan?
In deze cursus leert u hoe u een risicoanalyse uitwerkt, wat de inhoud is van een calamiteitenplan en hoe u het gebouw best beveiligt tegen brand, diefstal en andere risico’s.
Een efficiënt beheer van uw collectie staat of valt met de verantwoorde inrichting van de bewaarruimte(s). Maar wat maakt een ruimte tot een geschikt erfgoeddepot en hoe richt u ze zo praktisch en overzichtelijk mogelijk in?
Op zoek naar een goede basiskennis voor het behoud en beheer van erfgoedcollecties? Schrijf u dan in voor deze driedaagse basiscursus.
Deze basiscursus helpt u van start te gaan met uw eigen registratie of uw bestaande registratie te optimaliseren.