Op 5 november vanaf 13.00 uur organiseert de KB nationale bibliotheek een kennissessie over het veilig omgaan met arsenicum in bibliotheekcollecties.
De gebruikersgroep staat open voor professionele erfgoedwerkers van Vlaamse of federale cultureel-erfgoedorganisaties die kennis en ervaring rond auteursrecht (en aanverwante thema’s zoals privacy) willen uitwisselen.
Bent u gebeten door cultuureducatie? Bent u een onderwijsprofessional (in spe) en wil u dit (nog meer) toepassen in uw lessen? Werkt u (binnenkort) in de cultuursector en wil u bijkomende competenties verwerven? Of bent u gewoon een creatieve geest die kunstdisciplines en mensen dichter bij elkaar...
KB Den Haag stelt tijdens deze bijeenkomst kort de resultaten van hun onderzoek naar arseen in boeken voor en wat dit voor gevolgen heeft voor collectiebeheer en -gebruik.
We Conserve en de Universiteit van Antwerpen nodigen u uit voor een unieke themadag gewijd aan de uitdagingen en oplossingen rondom het ​beschermen en verzekeren van kunstwerken tegen calamiteiten zoals brand.
Na de twee cursusdagen begrijpt u de belangrijkste basisbegrippen uit de wereld der catalografie, bent u voorbereid om in een bibliotheek van start te gaan met titelbeschrijvingen en hebt u een leidraad om documenten op een uniforme wijze te ontsluiten.
Hebt u voorwerpen in de collectie waarvan u vermoedt of weet dat ze onder de term gevaarlijk erfgoed vallen? Dan is deze vormingreeks iets voor u.
De collegagroep digitale collectieregistratie brengt erfgoedwerkers samen die ondersteuning krijgen via de projectsubsidielijn ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’, een initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.
Studiedag en workshop rond het MuMo-project, een open source datalogsysteem voor musea.
Tijdens dit webinar ontdekt u hoe archieven u kunnen ondersteunen in uw lespraktijk. U gaat naar huis met concrete lesideeën en bronmaterialen om in te zetten in uw lespraktijk.