Professionals uit de brede cultuureducatieve sector ontmoeten en banden met hen smeden? Dat doet u op de ontmoetingsmomenten van Netwerk Vitamine C.
Internationale conferentie in het kader van de 200e verjaardag van de National Gallery.
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan vóór 16 juni 2024 je CV en een korte motivatie (max. 1 A4) naar rosan.meijer@vai.be . Ook met vragen kan je hier terecht! Als je in aanmerking komt, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek in de week van 24 juni. Ten laatste 5 juli weet je of je de job hebt.
Tijdens deze vorming reiken we u aanknopingspunten en een structuur aan voor het schrijven van uw eigen collectieplan.
Deze basiscursus helpt u van start te gaan met uw eigen registratie of uw bestaande registratie te optimaliseren.
Werkt u in de zorg/welzijn of erfgoedsector? Zoekt u handvaten om met erfgoed aan de slag te gaan? Laat u inspireren door de ervaringen van deelnemers, medewerkers en kunstenaars.
Een gloednieuw kader voor cultuur- en kunsteducatie - dat is de uitkomst van de UNESCO wereldconferentie in februari 2024. Maar wat staat er in dat kader? En wat betekent dit voor het beleid en de praktijk hier in België?
In deze vorming krijgt u inzicht in de dagelijkse leefwereld van mensen in armoede, verbreden hun kennis over een gedragen visie op armoede - en kansengroepen - en reflecteert u over uw eigen praktijk.
Deze gids adviseert en ondersteunt musea bij het maken van beslissingen om objecten uit hun collectie te ontzamelen. De richtlijnen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat elke ontzameling voordeel biedt voor zowel de musea, hun collecties als de stakeholders.
De kantjil en de tijger uit Indonesië, Anansi en de schildpad uit Ghana, Reynaert de vos uit Vlaanderen en nog vijf andere verhalen: uit alle hoeken van de wereld sprokkelden we verhalen bij elkaar, om samen te lezen. Aanleiding van deze bundel? Erfgoeddag – de jaarlijks terugkerende feestdag voor