Zomernummer faro focust op Wallonië

Cover 2 / 2012

Het nieuwste nummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed werpt een blik over de taalgrens en bestudeert voor u het cultureel-erfgoedlandschap in Wallonië.

In een resem artikels zoomen we in op het beleid voor roerend en immaterieel erfgoed, de vorming van kunstwetenschappers en conservatoren/restauratoren aan de universiteiten van Luik (ULg) en Brussel (ULB), het museumlandschap in Frans- en Duitstalig België, erfgoedparticipatie, erfgoedbibliotheken, erfgoedwebsites en het Waalse industrieel erfgoed als voedingsbodem voor een gemeenschappelijke Waalse identiteit.

De Wallonië-special wordt naar goede gewoonte aangevuld met een brede waaier aan diverse artikelen over jazzerfgoed, familiegeschiedenis, de engagementsverklaring etnisch-culturele diversiteit en een dubbelspel rond vlas als erfgoed.

Last but not least werpen we alvast een blik vooruit naar de Olympische Spelen en zetten we de olympische vlag van 1920 in de kijker.

Lees faro online

Nog geen faro-abonnee? Een jaarabonnement op faro | tijdschrift over cultureel erfgoed kost voor abonnees in België slechts 12,50 euro (15 euro in het buitenland). U kunt een abonnement nemen door het invullen van het bestelformulier op deze website. U betaalt na ontvangst van de factuur.

Op zoek naar oude faro-nummers? Neem dan een kijkje in onze ISSUU-bibliotheek!