Workshop op aanvraag: Water in de kelder! Wat te doen bij waterschade?

Op aanvraag organiseert FARO, i.s.m. de provinciale museumconsulenten workshops over een aantal thema's, waaronder ook 'Water in de kelder! Wat te doen bij waterschade?'.

Doelgroep: Verantwoordelijken van archiefinstellingen, bewaarbibliotheken en documentatiecentra en medewerkers die betrokken zijn bij de zorg voor het documentair erfgoed.

Doel: De meest voorkomende ramp die een archiefinstelling, bewaarbibliotheek of documentatiecentrum in Vlaanderen kan overkomen, is overstroming. En bij brand brengt het bluswater vaak ernstiger schade toe dan de brand zelf. Deze workshop wil de deelnemers een aantal essentiƫle vaardigheden bijbrengen om in dergelijke situaties zo snel mogelijk gerichte acties te ondernemen.

Opzet: In de voormiddag wordt kort de hele problematiek rond waterschade geschetst. De deelnemers leren hoe waterschade kan worden voorkomen en wat men moet doen als de situatie zich toch voordoet. De namiddag wordt praktijkgerichter ingericht. Aan de hand van een aantal concrete situaties passen de deelnemers de theoretische kennis uit de voormiddagsessies toe.

Praktische informatie

Organisatie: FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed
Docent: Leon Smets (consulent behoud en beheer, FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) i.s.m. de provinciale museumconsulent
Prijs: de organiserende instelling betaalt 250 euro voor het totaalpakket (inclusief syllabus)
Maximum aantal deelnemers: 15 per sessie
Datum en locatie worden op maat bepaald door de docent in overleg met de organiserende instelling

Meer informatie: Leon Smets (consulent behoud en beheer, FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed), leon.smets@faronet.be, tel. +32 (0)2 213 10 70

Deze vorming maakt deel uit van het Vormingsaanbod 2009 van de consulenten van de provincies, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Workshop
waterschade
vormingsaanbod