Word lid van het ICE-breker netwerk

ICE Breker

FARO, tapis plein vzw en de onderzoekseenheid Kritische Erfgoedstudies van de Vrije Universiteit Brussel (SKAR) slaan samen met andere organisaties uit het immaterieel erfgoedveld de handen in elkaar voor een verkennend traject over alle thematische ICE-domeinen heen. Bedoeling is om verschillende perspectieven op het 'borgen' van ICE samen te brengen.

In een soort labo met voorbeeldpraktijken uit binnen- en buitenland, oriënterende sessies en verdiepende masterclasses bieden we geen pasklare oplossingen, maar een unieke kans om van op de eerste rij mee te reflecteren, te discussiëren en te exploreren wat de mogelijkheden, de paradoxen en de problemen van dit 'borgen' kunnen zijn.

In de nieuwe netwerkgroep ICE-breker op immaterieelerfgoed.be kan u als cultureel-erfgoedwerker contacten leggen, ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen én geven. Hebt u bijvoorbeeld nog een idee voor een volgende ICE-brekersessie? Word lid van de ICE-breker netwerkgroep en laat er uw idee achter.

De ICE-brekergroep is een onderdeel van het digitaal platform voor immaterieel cultureel erfgoed (ICE), immaterieelerfgoed.be. De website wil onder meer mensen inspireren in het borgen van ICE en contacten tussen gemeenschappen en de erfgoedsector ondersteunen en stimuleren.