Vormingen Sociare voortaan in FARO-kalender

Omdat heel wat cultureel-erfgoedorganisaties op zoek zijn naar praktijkgerichte en sectorspecifieke opleidingen over personeelsbeleid, sectorale regelgeving en arbeidsrecht, neemt FARO voortaan ook de vormingen van Sociare op in haar vormingskalender.

Sociare is de enige werkgeversorganisatie in de paritaire comités 329, 329.01 en 329.03. Daar onderhandelt ze namens haar leden met de vakbonden sectorale cao's over de arbeids- en loonsvoorwaarden. Sociare behartigt ook de belangen van haar leden in verschillende overlegstructuren en bij verschillende thema's zoals vrijwilligers, arbeidswetgeving, diversiteit, socialprofitakkoorden (o.a. VIA-akkoorden), sectorconvenant ...

Sociare biedt haar leden diverse diensten aan:

  • eerstelijnsadvies (bv. via telefoon, e-mail, de kennisbank op de Sociare-website, de SociarE-zines en nieuwsberichten)
  • vorming (basiscursus PC 329, infosessies, ActuaPlus, workshops, vorming op maat)
  • advies op maat (consulting en procesbegeleiding)
  • ondersteuning bij netwerking (bv. via middagsessie)


Elke organisatie - met personeel - die onder PC 329 voor de socioculturele sector valt, kan bij Sociare aansluiten. Het lidmaatschap van Sociare is een voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de vormingen.

Voor meer informatie over de vormingsactiviteiten van Sociare kunt u terecht bij Katrien Van Overvelt (katrien.van.overvelt@sociare.be).