VIAA lanceert eigen website

logo VIAA

Eind december 2012 schoot VIAA uit de startblokken, het Vlaams Instituut voor de Archivering en de ontsluiting van het Audiovisueel erfgoed. Ondertussen heeft het instituut met viaa.be ook een plaats op het internet.

Het VIAA digitaliseert, bewaart en ontsluit audiovisueel materiaal, foto's, documenten, enz. samen met partners uit de cultuur-, erfgoed- en mediasector. De opstart van VIAA werd toevertrouwd aan iMinds (een strategisch onderzoekscentrum van de Vlaamse Overheid, gefocust op ICT) met de bedoeling om het VIAA eind 2014 te verzelfstandigen. In deze opstartfase werkt iMinds/VIAA samen met VZW Waalse Krook, die een toezichthoudende en strategische rol opneemt.

Wilt u meer weten over VIAA en wat VIAA doet? Via de nieuwe website houdt VIAA u op de hoogte en komt u alles te weten over de taken, mensen en projecten van VIAA.

Verder vindt u op viaa.be ook de resultaten van de rondvraag, uitgevoerd in februari 2013 door VIAA, PACKED en FARO bij zowel de binnen het Cultureel-erfgoeddecreet erkende organisaties als bij de verschillende (regionale) omroepen. Bedoeling was een actueel beeld te krijgen van wat nog gedigitaliseerd moet worden en te achterhalen welke dragers en archieven voorrang moeten krijgen.