Veldtekening BAM, ook u kan meedenken

Met/zonder collectie. Het museum van vandaag en morgen

In 2012 maakt BAM, het Vlaamse steunpunt voor de beeldende kunst en het audiovisuele vertonersveld, een landschapstekening en toekomstscenario's van en voor het veld van de beeldende kunst in Vlaanderen. De eerste discussieteksten werden onlangs op de BAM-website gepubliceerd, onder meer over het museum van vandaag en morgen.

De discussieteksten bieden een status quaestionis die daarna in kleinere focusgroepen wordt besproken. In elke discussietekst is er aandacht voor een korte historiek, de invulling van functies, interdependenties tussen diverse spelers, knelpunten en mogelijke pistes. In de loop van de volgende maanden verschijnen er nog teksten over kunstenaars, residenties, werkplaatsen, galeries, private verzamelingen, cultuurcentra, tijdschriften en publicaties, onderzoek in de kunsten, kunst in publieke ruimte enz.

Ook uw reactie is welkom: BAM roept iedereen uit de sector op om mee te denken en te reageren. Mogelijke reacties, standpunten en discussiemateriaal die voortkomen uit de focusgroepen worden stap voor stap op de BAM-website geplaatst. Reageren kan via redactie@bamart.be.

beeldende kunst