Veerle Wallebroek verkozen als secretaris-generaal SIBMAS

Veerle Wallebroek, coördinator van Het Firmament (landelijk expertisecentrum voor het cultureel erfgoed van de podiumkunsten), werd op 2 juni 2016 verkozen als secretaris-generaal van SIBMAS, het internationale netwerk voor het erfgoed van de podiumkunsten.

SIBMAS (Société internationale des bibliothèques et musées des arts du spectacle) werd opgericht in 1954. Verspreid over 35 landen telt de organisatie onder zijn leden zowel personen als instellingen die dans, theater, circus, film, opera en figurentheater archiveren en documenteren. De vereniging bevordert onderzoek over podiumkunstenerfgoed, faciliteert netwerking en overleg binnen de sector en deelt informatiebronnen over specifieke collecties en podiumkunsten in het algemeen. Op die manier worden bruggen geslagen tussen archieven, bibliotheken, musea, dienstverlenende organisaties, gezelschappen en podiumkunstenaars.

De aanstelling van Veerle Wallebroek als secretaris-generaal van SIBMAS geeft Het Firmament een enorme boost bij het versterken van netwerken rond podiumkunstenerfgoed, de verdere ontwikkeling van ideeën en bijgevolg van concrete instrumenten ter ondersteuning van al wie podiumkunstenerfgoed creëert of beheert in Vlaanderen en Brussel.

Meer info over