Values Media en Crowd Angels lanceren crowdfundingplatform voor non-profit in België en Nederland

Het mediabedrijf Values Media lanceert in samenwerking met Crowd Angels een nieuw crowdfundingplatform. Values Crowdfunding mikt op crowdfundingprojecten die te maken hebben met erfgoed, cultuur, welzijn en ngo’s.

Anders dan een aantal bestaande crowdfundingwebsites biedt Values Crowdfunding de mogelijkheid om naast financiële middelen ook donaties in natura op te halen. Deze zogeheten 'omnisourcing' werkt volgens het principe van een huwelijkslijst en sluit goed aan bij de manier waarop een non-profitorganisatie werkt. Zo kan een organisatie bv. een oproep doen voor een boekhouder om de financiële zaken van de vzw te beheren, of een oproep plaatsen voor vrijwilligers.

Daarnaast kunnen non-profitorganisaties via Values Crowdfunding fondsen rechtstreeks ontvangen op een eigen zichtrekening. Hierdoor kunnen ze (indien ze hiertoe gemachtigd zijn) een fiscaal attest afleveren aan iedere donateur die via Values Crowdfunding steun verleent.

Values Crowdfunding maakt zich bovendien sterk elk project te valideren en te begeleiden alvorens het te lanceren. Alle teksten worden nagekeken door een copywriter en non-profitorganisaties kunnen bij Values Media korte pitch-video’s opnemen ter ondersteuning van hun campagne. Het bedrijf engageert zich om de campagnes actief te promoten. Het werkt daarvoor samen met Museum Media Consulting uit Leiden (NL) voor de promotie van erfgoedprojecten.

Values Crowdfunding is gebaseerd op Crowd Angels-software en is een onderdeel van een breder medianetwerk dat Values Media in de loop van 2017 zal uitrollen voor de non-profit in België en Nederland.

Opening / lancering
crowdfunding
alternatieve financiering