TRAM 41 wordt Archief & Musea Turnhout

Het samenwerkingsverband tussen de Turnhoutse musea kiest voor een nieuwe naam en profilering. Zeg dus niet langer TRAM 41 maar 'Archief & Musea Turnhout'.

TRAM 41 werd in 2004 als afkorting van Turnhoutse Route Archief en Musea in het leven geroepen. Het samenwerkingsverband omvatte het Nationaal Museum van de Speelkaart, het Taxandriamuseum, het Begijnhofmuseum en het Stadsarchief. De naam verwees naar de vroegere tramlijn 41 die tot de beginjaren 1960 voor de ontsluiting van de regio rond Turnhout zorgde. Het stedelijke TRAM 41 is erkend op regionaal niveau en geniet de steun van de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

De naam TRAM 41 veroorzaakte echter ook heel wat verwarring. Daarom werd een traject opgezet om, in overleg met verschillende stakeholders, tot een nieuwe marketingstrategie te komen. Intussen is dit proces afgerond.

Het samenwerkingsverband krijgt niet alleen een nieuwe naam, maar ondergaat ook een herprofilering. Voortaan worden vooral de individuele locaties naar het publiek gepromoot. Samen vertellen ze het erfgoedverhaal van de regio Turnhout, maar elke organisatie heeft een eigen publiek, een eigen karakter. Het logo verdwijnt eveneens en wordt binnenkort vervangen door symbolen die de eigenheid van de verschillende musea en het Stadsarchief weergeven, uiteraard gekoppeld aan het merk ‘Turnhout’. De overkoepelende naam TRAM 41 verandert in het transparante ‘Archief & Musea Turnhout’.

Bron: Persbericht Stad Turnhout
Foto: Begijnhofmuseum Turnhout