Tot 50.000 euro subsidie voor creatieve kruisbestuivingen

Beeld Cici

Op het Creativity World Forum in Hasselt kondigde minister Ingrid Lieten aan te willen inzetten op innovatieve kruisbestuivingen. Met de Call voor Innovatie met de Creatieve Industrieën (CICI) kunt u tot 50.000 euro subsidie aanvragen voor uw project.
 
Wetenschappers, bedrijven en creatieven samenbrengen heeft een enorm potentieel. Technologie en wetenschap hebben bijvoorbeeld een positieve impact op innovaties in de creatieve industrieën. Omgekeerd zijn de creatieve industrieën uit zichzelf erg innoverend. Zij kunnen ook leiden tot doorbraken in de wetenschap, in het bedrijfsleven of in onze samenleving.
 
Hebt u ideeën voor een innovatieve samenwerking tussen creatieven, kunstenaars, wetenschappers en ondernemers? Wil uw bedrijf of kennisinstelling een voortrekkersrol spelen in de samenwerking tussen de verschillende sectoren, kijk dan even of uw voorstel aan de voorwaarden voldoet.
 
De uiterste indiendatum voor projecten is 19 augustus 2013. In april-mei organiseren Flanders DC en IWT infosessies waarvoor u zich hier kunt inschrijven.
 
De Vlaamse overheid wil de kruisbestuivingen tussen de creatieven/kunstenaars, wetenschappers en ondernemers aanmoedigen. Het CICI-programma moet toelaten een aantal inspirerende samenwerkingsverbanden op te bouwen waarin de brug tussen creatieve industrieën en andere sectoren wordt gemaakt.