Registreer nu voor DISH 2009!

Logo DISH 2009

Welke rol hebben erfgoedinstellingen in een netwerksamenleving? Waarom zijn sommige digitale diensten meer succesvol dan andere? Welk businessmodel is geschikt voor een erfgoedinstelling? Waarom moeten archieven, musea en bibliotheken samenwerken? Door alle veranderingen in onze samenleving is het voor erfgoedinstellingen een uitdaging om strategische beslissingen te nemen over de manier waarop zij hun diensten aanbieden.

Op 9 en 10 december organiseert Erfgoed Nederland samen met DEN de internationale conferentie over Digital Strategies for Heritage, DISH2009. Dit is een tweejarige conferentie over digitaal erfgoed en de kansen voor erfgoedinstellingen. FARO maakt deel uit van de programmacommissie. Met sprekers uit elf verschillende landen, workshops, parallelsessies, debatten en presentaties, belooft het een bijzonder boeiend programma te worden. Tijdens DISH2009 zal het uitwisselen van kennis en ervaring centraal staan.

Voorafgaand aan de conferentie, op 8 december, openen verschillende erfgoedinstellingen in Nederland en Vlaanderen hun deuren voor deelnemers aan DISH. Ook FARO organiseert, samen met het FelixArchief, MAS en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, een pre-conferentie. 

Meer informatie: Website DISH2009