Red Star Line Museum wint Wablieft-prijs 2014

Het Antwerpse Red Star Line Museum is de verrassende laureaat van de Wablieft-prijs 2014. Het museum haalde het van twee andere genomineerden: VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten en auteur Ann De Craemer.

Het Red Star Line Museum brengt het verhaal van twee miljoen passagiers die hun geluk gingen zoeken in Noord-Amerika. Vooral de duidelijke taal waarmee het museum de vaak complexe verhalen van vluchtelingen vertelt, viel in de smaak. Dankzij dat taalgebruik is het museum toegankelijk voor een breed publiek, aldus nog de jury.

Wablieft?

Wablieft reikt ieder jaar de Wablieft-prijs uit. Hiermee bekroont de redactie projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken om informatie toegankelijk te maken. Enkele vorige winnaars zijn Vincent Kompany (2012), de Christelijke en Socialistische Mutualiteiten (2009) en Hendrik Vos en Rob Heirbaut met hun boek Hoe Europa ons leven beïnvloedt (2008).

Wablieft brengt iedere week de Wablieft-krant in eenvoudig Nederlands uit voor 45.000 lezers. Wablieft-tekstadvies herschrijft folders, brochures en brieven in duidelijke taal voor organisaties en bedrijven. Wablieft verzorgt ook de trainingen ‘Schrijf duidelijke taal’ en ‘Spreek duidelijke taal’. Bovendien lanceert Wablieft boeken voor volwassenen in eenvoudig Nederlands.

Meer info


Foto: Red Star Line Museum, foto: Michel Wuyts