Quiz mee met BesteBuren!

2015 is het jaar van BesteBuren, van Nederland en Vlaanderen. Tussen 8 februari 2015 en 14 februari 2016 staat de Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking centraal. Talrijke activiteiten vieren 20 jaar culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland en tekenen duurzame toekomstplannen uit. De meest uiteenlopende disciplines komen aan bod, van beeldende kunst tot theater, van community arts tot erfgoed, literatuur en circus.

Tijdens dit feestjaar kan u ook volop uw kennis testen van Vlaanderen en Nederland. In de aanloop naar 8 februari lanceert BesteBuren alvast een eerste quiz, over Oude Meesters. Lang geleden al waren kunstenaars in ons taalgebied immers beroemd om hun schilderijen. Kan u de verschillen en overeenkomsten tussen de Vlaamse en Hollandse Meesters vinden?

Deadline tweede ronde nadert

U wil graag nog een activiteit indienen voor het feestjaar? Dat kan. Iedereen kan projectvoorstellen indienen voor BesteBuren. Het feestjaar zet kwaliteit, betrokkenheid en participatie centraal en trekt volop de kaart van culturele partnerschappen en nieuwe verbanden tussen makers en publiek in Vlaanderen en Nederland. Beste Buren is een uitnodiging tot dialoog en een zoektocht naar nieuwe artistieke relaties tussen Vlaanderen en Nederland. Ook cultureel-erfgoedorganisaties worden uitgenodigd om actief deel te nemen.

Deadline voor projecten in de tweede fase: 1 februari 2015. Klik hier voor meer informatie.