Provincie Antwerpen zoekt historisch talent

De provincie Antwerpen reikt dit jaar de provinciale prijs voor geschiedenis en volkskunde uit aan een onuitgegeven werk over een onderwerp dat de geschiedenis en volkskunde van de provincie Antwerpen op een unieke manier in de kijker zet. Kandidaten kunnen tot 1 juni 2013 hun werk indienen. De winnende inzending wordt beloond met 2.500 euro.

Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens legt uit: “Met deze prijs wil de provincie historisch talent aanmoedigen om met hun kennis naar buiten te komen. Dit geldt zowel voor laatstejaarsstudenten met een proefschrift over dit thema als voor bijvoorbeeld amateurhistorici en andere geïnteresseerden die een relevant werk geschreven hebben.”

In het verleden werden onder meer werken over folkloristische gewoonten en gebruiken, kunst of-landbouwgeschiedenis of biografieën van vooraanstaande personen uit onze contreien bekroond. Elke bijdrage over het rijk provinciaal verleden is welkom.

Meer informatie over de provinciale prijs vindt u op de website van de provincie Antwerpen of bij Flora Wuyts, Stafdienst departement Cultuur, flora.wuyts@admin.provant.be, +32 (0)3 240 64 01.