Programma Week van de Smaak online

Water & Vuur

Water & Vuur, dat zijn de twee ankerpunten die dit jaar het programma van de Week van de Smaak mee vormgeven. De vele honderden activiteiten die van 14 tot 24 november Vlaanderen en Brussel op smaak zullen brengen, kunt u vanaf nu online raadplegen.
 
Met Water & Vuur keert de Week van de Smaak terug naar de basis en de essentie van koken. Zelf aan de slag gaan met de natuurelementen. Roken, stomen en stoken. Maar ook: vis en zee, koffie en jenever, bier en kraantjeswater. Tegenstellingen die al dan niet verzoend kunnen worden, culinaire duels en wedstrijden. Smaakactiviteiten aan of op het water.
 
Het thema vroeg om twee boegbeelden. Een schrijfster en een kok, een vrouw en een man. Met Dorien Knockaert en Kobe Desramaults koos de Week van de Smaak voor  een culinair schrijfster en een chef, beiden gaan ze op zoek naar eerlijk en ‘goed’ eten.

Brussel neemt als Stad van de Smaak een bijzondere plaats in dit jaar. Onze hoofdstad serveert een goed gevuld programma, met meer dan vijftig Water & Vuur-activiteiten en met als hoogtepunt Grill Kanal, een grillfeest in ‘Abattoir’, de Anderlechtse slachthuizen, op woensdag 20 november.
 
Dit jaar is er ook één centrale actie, gekoppeld aan het thema. De Smaakboot is een historisch schip - de Gentse Barge - dat iedere dag van de Week van de Smaak uitvaart voor een culinair traject tussen twee ankersteden. Centraal in dit culinaire avontuur staan witloof en streekbieren. Elf topchefs varen mee met de Smaakboot, evenveel ankersteden krijgen het bezoek van de boot. De passagiers van de Smaakboot zijn intussen gekend, maar niet allemaal: want de Week van de Smaak schenkt de allerlaatste plaatsen weg. Snel zijn is de boodschap!

Bron: Week van de Smaak

Evenement
week van de smaak