Oproep DE Prijs 2010: serious games gezocht!

Deelnemers aan DE conferentie op 7 en 8 december kunnen ook dit jaar weer stemmen voor de toekenning van de Digitaal Erfgoedprijs. Tijdens DE conferentie 2010 reikt Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) voor het derde jaar op rij de Digitaal Erfgoedprijs uit. Dit jaar gaat de prijs naar de beste educatieve toepassing van een erfgoedinstelling. Hiervoor is DEN op zoek naar innovatieve voorbeelden van 'serious erfgoed games' die de afgelopen twee jaar zijn ontwikkeld.

Uit de inzendingen worden tien games geselecteerd, die in een stand op de conferentie gepresenteerd worden. Tijdens de conferentie kunnen alle deelnemers stemmen op de game die zij het beste en meest innovatief vinden. De winnende erfgoedinstelling krijgt 1 toegangsticket voor een (internationale) erfgoedconferentie naar keuze: Webwise 2011, Museums and the Web 2011 of PICNIC 2011.

Stuur nu uw serious game in!
Geef bij uw inzending een korte uitleg over de innovatieve game en stuur een afbeelding van de game mee. Vermeldt daarnaast hoe uw game het best gepresenteerd kan worden op de conferentie. Geef bovendien aan welke van de drie bovengenoemde conferenties uw voorkeur heeft.

Voorwaarden voor de inzendingen:

  • de game moet een duidelijk leerelement in zich hebben
  • de game moet goed presenteerbaar zijn op DE conferentie 2010, het liefst in speelbare vorm
  • alle inzendingen moeten vóór 19 oktober 2010 per mail zijn aangemeld bij Anne Vroegop: a.vroegop@erfgoednederland.nl
  • DE prijs 2010 moet in 2011 geïnd worden

Meer informatie
Kijk voor actuele informatie over DE conferentie 2010 op de conferentiewebsite.

Bron: DEN