Oproep aan kandidaat-leden voor nominatiejury MuseumPrijs 2010

Logo MuseumPrijsVijf jaar geleden riep Openbaar Kunstbezit Vlaanderen in samenwerking met advocatenkantoor Linklaters de MuseumPrijs in het leven. De prijs bekroont jaarlijks de publieksvernieuwende initiatieven van één museum per regio (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) met een geldprijs van 10.000 euro. De winnende musea worden uitgenodigd de prijs te herinvesteren in eigen projecten die de toegankelijkheid van het museum vergroten.

De MuseumPrijs kan niet tot stand komen zonder de expertise van de nominatiejury. Voor de lustrumeditie van 2010 wordt deze jury vernieuwd. Daarom doet de MuseumPrijs een oproep aan alle geïnteresseerde kandidaat-juryleden om deel uit te maken van de jury. Zij worden verzocht om via de website te stemmen op hun favoriete musea waarna een shortlist opgemaakt wordt met vijf genomineerde musea per regio. Hieruit kiest de eindjury tot slot de winnaars.

Wilt u de ogen en oren zijn van de MuseumPrijs, vul dan snel het antwoordformulier (bijlage) in met de vermelding van het adres waarop u wenst gecontacteerd te worden. Van zodra uw kandidatuur ontvangen is, ontvangt u de logingegevens waarna u kan stemmen tot 15 maart 2010.

Indien u dat wenst, kan u in ruil voor uw inspanning uw naam op de site van de MuseumPrijs laten zetten. Bovendien maakt u door uw deelname kans op een travelvoucher van Connections ter waarde van 250 euro en geniet u misschien zo van een reis naar bijvoorbeeld Rome, Barcelona of Londen.

Website MuseumPrijs