Oproep ‘My Manneken-Pis’: zet garderobe Manneken-Pis in de kijker

De legendarische garderobe van Manneken-Pis, zowat de beroemdste inwoner van Brussel, wordt nu nog bewaard in het Broodhuis maar verhuist in het najaar naar een nieuwe stek. Om die verhuis kracht bij te zetten lanceert het Museum van de Stad Brussel een ontwerpoproep voor een visual met Manneken-Pis in de hoofdrol. Die visual moet de collectie van het Museum van de Stad Brussel rond Manneken-Pis, en dan vooral zijn garderobe, in de kijker te zetten.

Uitgebreide kleerkast

De garderobe van Manneken-Pis telt maar liefst 950 verschillende kostuums. Elk jaar komen er een vijftiental nieuwe outfits bij. Omdat de ruimte in het Broodhuis beperkt is, komt de collectie er onvoldoende tot haar recht en krijgt ze niet de zichtbaarheid die de oudste inwoner van de stad verdient.

Daarom werd beslist om de kostuums over te brengen naar een huis in de Eikstraat 19, vlakbij de fontein waar het Manneken te bewonderen is. Daardoor ontstaat een nieuwe museumruimte: de Garderobe van Manneken-Pis. Tegelijk wordt de zaal in het Broodhuis waar het originele standbeeld momenteel wordt bewaard, volledig vernieuwd.

Het nieuwe museum opent zijn deuren op 22 oktober 2016 met een grote volksparade.

My Manneken-Pis

Het budget dat het Museum van de Stad Brussel uittrekt voor het ontwerp van een visual bedraagt 3.000 euro. Dat bedrag omvat het ontwerp en de overdracht van auteursrechten. Kandidaten kunnen hun visual tot 30 mei 2016 (10.00 uur) opsturen.

De visual moet het universele karakter van Manneken-Pis weergeven en moet gebruikt kunnen worden in verschillende formaten en op verschillende media: website, gevel, merchandising, communicatie … U kunt maximum drie voorstellen indienen, in hoge resolutie en in pdf-formaat.

Haal dus vandaag nog uw creatiefste kant boven en stuur uw ontwerp door naar brusselsculture@brucity.be. Meer informatie over deze oproep vindt u op de website van de Brusselse Museumraad.

Meer informatie over Manneken-Pis én zijn garderobe vindt u op de website van de stad Brussel.

Illustratie: Manneken-Pis in een outfit geschonken door ICOM-Costume Committee ter gelegenheid van hun 50e verjaardag. Foto: FARO