Open oproep ’Sociale Innovatie’

Vlaams minister Ingrid Lieten lanceert een eenmalige oproep ‘Sociale Innovatie’. Hiermee wil zij de voedingsbodem voor sociaal innovatieve ideeën in Vlaanderen toetsen. Een project indienen kan tot 1 april 2013.

Projecten kunnen eigen ideeën zijn of ingaan op de inhoudelijke focus van de oproep rond 1) verstedelijking en 2) inclusie. De geselecteerde projecten worden getest op haalbaarheid met een financiering voor deze test van 50.000 euro per project. Het totaalbudget bedraagt één miljoen euro. Projecten die de haalbaarheidstest doorstaan en doeltreffend en duurzaam blijken, worden daarna doorverwezen naar de ‘Sociale Innovatiefabriek’.

De Vlaamse regering gaf eind vorig jaar groen licht voor de opstart van de Sociale Innovatiefabriek. Deze innovatiefabriek is een initiatief van een brede alliantie aan middenveldorganisaties - vertegenwoordigd door ’de Verenigde Verenigingen’ - en bedrijven. De Sociale Innovatiefabriek zal sociaal ondernemerschap en sociale innovatie ondersteunen en promoten. Steeds in functie van belangrijke maatschappelijke uitdagingen in Vlaanderen. De Sociale Innovatiefabriek zal in de toekomst verdere haalbaarheidstesten organiseren voor interessante projecten. Daarnaast worden vanuit de fabriek ook sociaal innovatieve ideeën uit het middenveld gecapteerd.

Meer weten
Meer info over de Sociale Innovatiefabriek vind je op de website van ’de Verenigde Verenigingen’. Alle info, vereisten en documentatie over de oproep vind je op de website van het Departement Economie, Wetenschap en Informatie. Een projectvoorstel indienen kan tot 1 april 2013, 16.00 uur.

Bron: Website FOV / Departement Economie, Wetenschap en Informatie