Onroerenderfgoedprijs, gloednieuwe prijs voor goed beheerd onroerend erfgoed

Het agentschap Onroerend Erfgoed lanceert de eerste editie van de Onroerenderfgoedprijs, de opvolger van de Vlaamse Monumentenprijs. Met de prijs wil het initiatiefnemers en opdrachtgevers belonen die onroerend erfgoed voorbeeldig beheren. U kan deelnemen met projecten over bouwkundig, landschappelijk of archeologisch erfgoed dat publiek toegankelijk is. De winnaar ontvangt 15.000 euro. Kandidaturen zijn welkom tot 1 maart 2016.

Uit alle deelnemers zal een jury uiteindelijk drie laureaten kiezen, waarvan ze één als winnaar aanduiden. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daarbovenop nog eens 12.500 euro. De prijs is niet alleen bedoeld voor de opdrachtgevers en initiatiefnemers van een project. De jury kan de uitvoerders ervan een eervolle vermelding geven. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat.

De plechtige prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden begin oktober 2016. Geert Bourgeois, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, zal daarbij de spreekwoordelijke honneurs waarnemen.

Meer informatie vindt u op onroerenderfgoedprijs.be.