Nieuwe website wijst de weg naar succesvol vrijwilligen

De economische waarde van het vrijwilligerswerk wordt in sommige Europese landen geschat op 5 tot 7% van het BBP. Daarmee is echter niet alles gezegd. Zonder vrijwilligers zou u en de rest van Vlaanderen niet kunnen genieten van zorg, sport, jeugdwerk, sociaal culturele activiteiten, en zoveel meer. Ook cultureel-erfgoedorganisaties maken veel en graag gebruik van de diensten van talloze vrijwilligers. Om u te helpen uw vrijwilligersbeleid in goede banen te leiden, is er nu succesvolvrijwilligen.be, de nieuwe website van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

De nieuwe website rust op twee pijlers: de bibliotheek en de praktijkenbank. In de bib kan u rustig grasduinen in tal van publicaties terwijl u in de praktijkenbank een heleboel inspirerende verhalen vindt van vrijwilligersorganisaties / -diensten / lokale besturen ... omtrent hun vrijwilligersbeleid.

Momenteel vindt u op succesvolvrijwilligen.be meer dan 300 documenten maar de website zal organisch blijven groeien. Iedereen kan relevant materiaal posten. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk blijft ook voortdurend op zoek naar nieuwe praktijken, die toegevoegd zullen worden aan de website.

vrijwilligers
vrijwilligerswerk