Nieuwe publicatie 'Een toekomst voor ambachten'

Hoe futureproof zijn ambachten? Het nieuwe boek 'Een toekomst voor ambachten', uitgegeven door tapis plein, biedt antwoorden en inspiratie.

Als het stoffige imago wordt afgeschud en ambachten inhaken op allerlei actuele trends en uitdagingen, is de overlevingskans behoorlijk groot. Ambachten zijn perfecte bruggenbouwers tussen verleden en toekomst. De werkplaats van de maker is een gedroomde broedplaats voor innovatie. Bovendien kunnen ambachten ook ingezet worden om antwoord te formuleren op maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen die vandaag en zeker morgen onze aandacht eisen. Alleen een integrale benadering waarbij alle partijen (erfgoed, economie, onderwijs, design, toerisme …) samenwerken, kan leiden tot een duurzaam succes.

Tapis plein vzw is met de projecten Quartier Bricolé, Handmade in Brugge en Design met Wortels reeds sinds 2009 actief rond de actualisering van ambachten. Deze publicatie 'Een toekomst voor ambachten' vormt het sluitstuk van het traject Design met Wortels en bundelt de opgebouwde expertise.

Een gedrukt exemplaar van het nieuwe boek kost 15 euro en kan besteld worden via info@handmadeinbrugge.be. Een online versie vindt u hier.

Bron: tapis plein