Nieuwe opleiding Cultuurbemiddeling

De Katholieke Hogeschool Leuven introduceert vanaf volgend academiejaar een gloednieuwe opleiding 'postgraduaat Cultuurbemiddeling'. De opleiding legt sterk de nadruk op het intermediaire karakter van de cultuurbemiddelaar, waarbij procesgericht handelen, in een traject tussen cultuuruitingen en doelgroepen, de focus vormt. Gedurende één academiejaar verwerven de deelnemers een breed inzicht in het culturele veld, de diverse vormen van cultuuruitingen, doelgroepenanalyse (en hoe ze te bereiken) en de rol van cultuur in een veranderende samenleving.

De opleiding is een gespecialiseerde bijscholing en richt zich vooral naar personen die reeds (beroepsmatig) actief zijn in het culturele veld. De studie omvat één academiejaar aan een ritme van één lesdag per week. Deelnemers beschikken over een bachelor of master diploma.

Meer informatie over de opleiding Cultuurbemiddeling kan u vinden op de website van KHLeuven of via e-mail bij stefan.vandenbossche@khleuven.be of raf.dehertog@khleuven.be.