Nieuwe directie Kazerne Dossin

Vanaf 1 juli krijgt Kazerne Dossin een nieuwe leiding: operationeel directeur Christophe Busch wordt de nieuwe algemeen directeur. Onderzoekster Veerle Vanden Daelen wordt adjunct-algemeen directeur en conservator. Samen verzekeren zij de opvolging van huidig algemeen directeur en conservator Prof. Herman Van Goethem, die verkozen is tot nieuwe rector van UAntwerpen.

Met deze nieuwe directie kiest Kazerne Dossin naar eigen zeggen "resoluut voor een verdiepende aanpak van de thematiek Holocaust en Mensenrechten. Vanuit haar historisch belang als bijzondere herinneringsplaats wil Kazerne Dossin de nagedachtenis van de slachtoffers centraal stellen en de inzichten en expertise rond radicalisering en extremisme vertalen naar een hedendaagse context".
 
Christophe Busch is sinds 2012 operationeel directeur van het museum. Hij was voorheen werkzaam in de forensische psychiatrie en co├Ârdineerde als criminoloog (UGent) de uitbouw van het zorgcircuit voor de behandeling van medium-risk ge├»nterneerden. Als master in de Holocaust en Genocidestudies finaliseert hij onder meer zijn promotieonderzoek naar dadergedrag bij collectief geweld aan de universiteit van Amsterdam. Hij is expert op vlak van daderbehandeling, radicalisering en (gewelddadig) extremisme.

Veerle Vanden Daelen werkt als senior researcher voor de European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) bij het CEGESOMA (Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) en maakt deel uit van de Belgische delegatie bij de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). Ze doctoreerde aan de UAntwerpen over de Joodse gemeenschap in Antwerpen na de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien is ze actief als onderzoeker.

Bron: Persbericht Kazerne Dossin. Meer informatie vindt u hier.