Nieuw erfgoedspel 'De Erfgoedkrak'

Logo De Erfgoedkrak

De erfgoedcellen Kempens Karakter en Noorderkempen ontwikkelden samen met tapis plein en FARO een nieuw erfgoedspel. De Erfgoedkrak leidt leerlingen op een speelse manier naar een definitie van erfgoed en nodigt hen via creatieve opdrachten uit in een wereld van wonderlijke voorwerpen, verhalen en tradities, markante plaatsen en opvallende persoonlijkheden.

Een deel van het spelmateriaal en de opdrachten verwijst naar erfgoed uit de eigen gemeente of stad. Zo worden de leerlingen er zich van bewust dat erfgoed geen ver-van-mijn-bedshow is maar een dagelijkse realiteit. Het pakket bestaat uit drie modules die kunnen gebruikt naargelang de eigen voorkeur en beschikbare tijd.

  • Module 1 | erfgoed brengt je van de kaart: laat leerlingen ontdekken wat erfgoed precies is. Deze module staat op zich, maar vormt ook de aanloop naar module 2 of 3;
  • module 2 | het bewaren waard: zet de leerlingen aan zich verder te verdiepen in de verschillende soorten erfgoed;
  • module 3 | verzameldinges: biedt leerlingen een uitbreiding naar hun persoonlijke leefwereld. Deze module vraagt meer tijd, maar het leereffect en de beleving bij de leerlingen is ook groter.

De erfgoedkrak is geheel afgestemd op de eindtermen van het basisonderwijs. Een heldere handleiding loodst u door de verschillende onderdelen.

Het volledige pakket zit gebruiksklaar in een handige koffer. U kan de koffer gratis ontlenen bij de Erfgoedcel Kempens Karakter en bij Erfgoedcel Noorderkempen.