Next Generation, Please!

Werkt u samen met jongeren? Als leerkracht of begeleider in een culturele vereniging? Dan is 'Next Generation, Please' beslist iets voor u.

In 2015-2016 vond in BOZAR de eerste editie van ‘Next Generation, Please’ plaats, een project dat jongeren ertoe aanzet bewuste, creatieve burgers te worden die zich kunnen uiten in een Europa dat naar hun meningen en ideeën luistert. Dit jaar wordt het project wegens succes herhaald.

‘Next Generation, Please’ brengt kunstenaars, intellectuelen en jongeren samen voor een gezamenlijk politiek-artistiek project. Via een creatief proces op weg naar concrete realisaties – zoals een film, een installatie, een performance, een sculptuur of een kortverhaal – ontstaan tal van interacties tussen de jongeren en hun mentoren. Die interacties geven hun kritische geest vorm en stimuleren hun vermogen om zich te uiten. Een menselijk avontuur dat extra boeiend is omdat de werken die eruit voortvloeien in het Paleis voor Schone Kunsten getoond zullen worden tijdens een festival.

Alle informatie over de projectoproep vindt u in dit document. Deadline: 25 juni 2017. Organisatie: BOZAR