Neem deel aan nieuwe veldstudie Mediawijsheid

Word cloud mediawijsheid

Biedt uw organisatie toegang tot bepaalde media? Kunnen mensen bij uw organisatie terecht om zelf media te maken? Biedt u vormingen, lezingen of studiedagen rond één of meerdere aspecten van mediawijsheid aan? Ontwikkelt u mediawijze lespakketten of brochures?  Of leert u mensen kritisch omgaan met media-inhouden? Mediawijs.be neemt uw organisatie graag op in de nieuwe veldtekening.

Het mediawijsheidsveld is een breed veld van actoren verspreid over verschillende sectoren en beleidsterreinen. Uit de meest recente veldtekening van de sector blijkt dat heel wat actoren in Vlaanderen zich inzetten om kinderen, jongeren en volwassenen op tal van manieren mediawijs te maken. Mediawijs.be beoogt, samen met consortiumpartner CEMESO (VUB), de in 2012 uitgevoerde veldtekening verder uit te breiden en te actualiseren. Het doel is om alle actoren in Vlaanderen – zowel koepels, expertiseorganisaties als lokale spelers – die zich inzetten voor het stimuleren van een of meerdere aspecten van mediawijsheid in de samenleving, in kaart te brengen. Met mediawijsheid wordt bedoeld: het geheel van kennis, vaardigheden en attitudes waarmee mensen zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in een gemediatiseerde samenleving.

De inbreng van de gegevens van alle organisaties en initiatieven zijn enorm belangrijk. Door het invullen van deze vragenlijst werkt u niet alleen mee aan een uitgebreide veldbeschrijving, maar krijgt u ook de kans om uw organisatie op de website van Mediawijs.be in de schijnwerpers te zetten. De gegevens zullen nadien (gedeeltelijk) weergegeven worden via een online interactieve kaart op de website van Mediawijs.be, waarbij men gericht kan zoeken op mediawijze organisaties, hun aanbod en projecten. De actuele veldtekening kan u vanaf januari 2014 op de website van Mediawijs.be raadplegen.

Praktische informatie

Het webformulier naar de enquête kan u via deze link terugvinden, waar u voor uw organisatie een persoonlijke fiche kan invullen. Het invullen van de vragenlijst zal slechts 15 minuten in beslag nemen. De antwoorden worden tegen uiterlijk  31 oktober verwacht.

Meer informatie met betrekking tot deze studie, vragenlijst en online kaart vindt u hier.

mediawijsheid