Neem deel aan Apps for Culture

Apps for Culture

Op zaterdag 21 september 2013 nodigt PACKED vzw u uit op het open data evenement 'Apps for Culture' in de Gentse Vooruit. Tijdens deze dag gaan ontwikkelaars creatief aan de slag met open data van de culturele organisaties die deelnamen aan o.a. de masterclass in het kader van opencultuurdata.be. Ook voor niet-ontwikkelaars valt er iets te beleven. In de namiddag staan er enkele lezingen en presentaties op het programma. Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom op de prijsuitreiking en receptie. Nieuwsgierig naar wat er tijdens zo'n dag (met uw data) kan gebeuren? Kom dan zeker langs en schrijf u in via de Apps for Culture website!

Eigenlijk ken ik niets van app-ontwikkeling, maar ik ben wel nieuwsgierig. Wat nu?
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Schrijf u in als bezoeker en kom een kijkje nemen! Enkele interessante sprekers laten in de namiddag hun licht schijnen op open data in/en cultuur. U kunt nadien blijven voor de prijsuitreiking en de receptie.

Zullen er o.a. reeds bij zijn: Nico Verplancke (iMinds/VIAA/Krook), Patrick Hochstenbach (Universiteitsbibliotheek UGent), Karel Lievens (Cultuurnet), Maarten Zeinstra (Kennisland – NL), Mathias Van Compernolle (iDrops/MuseumLAB) …

Wat gebeurt er na Apps for Culture?
Als ontwikkelaar of team kunt u met uw app een prijs winnen op het einde van de dag. U hebt echter tot het einde van het jaar de tijd om uw app af te werken. In december 2013 wordt een tweede evenement gepland waarop alle apps gepresenteerd zullen worden en waarmee ook meteen één jaar opencultuurdata.be feestelijk afgesloten wordt.

Meer informatie over Apps for Culture vindt u op de eventwebsite.

Praktisch

21 september 2013, 10.00 - 18.00 uur. Om 13.30 uur starten enkele presentaties voor de bezoekers. Ontwikkelaars hebben tot 16.00 uur tijd om aan hun app te werken; nadien worden de resultaten voorgesteld en overlegt de jury. Op de infopagina vindt u meer informatie over de dagindeling.

Prijs: gratis; op voorwaarde dat u zich inschrijft krijgt u er gratis catering en een goodiebag bovenop. Breng dus uw brein, skills, creativiteit en vrienden mee want er valt enkel te winnen.

Deze dag wordt georganiseerd door PACKED vzw – Expertisecentrum Digitaal Erfgoed, in samenwerking met Open Knowledge Foundation, Creative Commons België en Kunstencentrum Vooruit. Opencultuurdata.be wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.