Museumtoeren, voor én door jongeren

Een wegwijzer door het museum- en kunstenlandschap, geschreven voor én door jongeren? Dat is Museumtoeren, de museumgids van AmuseeVous die u een overzicht biedt van de must see musea in België en Nederland. Op de aanvullende interactieve website vindt u bovendien een actueel overzicht van boeiende tentoonstellingen en ander museumnieuws.

In papieren versie bevat Museumtoeren een overzicht van de leukste musea in België en Nederland. Er staat niet enkel praktische informatie over de musea in, maar telkens ook een korte reflectie van de redacteur. Daarnaast bevat de gids interviews, reportages en achtergrondartikels. Voor het actuele nieuws, museumrecensies en extra achtergrondinformatie is er de website museumtoeren.be. Ook die website wordt volledig gevuld door een jongerenredactie. Wie dat wil, kan bovendien ook eigen feedback geven en na het museumbezoek een score toekennen.

AmuseeVous

AmuseeVous wil jongeren en musea dichter bij elkaar brengen. Dat doet de organisatie door jongeren te informeren over het cultuur-en kunstaanbod, maar ook door erfgoedinstellingen te begeleiden in het organiseren van drempelverlagende activiteiten voor jongeren en het uitbouwen van een eigen jongerenwerking.

De gids Museumtoeren kost 5 euro (excl. verzendingskosten) en kan besteld worden via de website van AmuseeVous. De gids bevat bovendien een hele reeks bonnen waarmee jongeren diverse voordelen krijgen in een hele resem musea.

jongeren
AmuseeVous
Museumtoeren