Museumprijs 2009

Logo MuseumprijsDe zoektocht naar de beste musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel gaat weer van start. Het kunst- en erfgoedtijdschrift Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters lanceren de vierde editie van de Museumprijs op 26 maart 2009. Vanaf die dag kan u stemmen voor uw favoriete museum. Dit kan via de stemmodule op de website Museumprijs of via de advertenties in de verschillende media.

De Museumprijs bekroont elk jaar één museum in Vlaanderen, één museum in Brussel en één museum in Wallonië met telkens 10.000 euro. Naast deze prijzen die door een jury worden toegekend, is er ook voor elk van de drie regio’s een publieksprijs van 2.500 euro.

Nieuw bij de vierde editie van de Museumprijs is de KinderJury. Uit elke regio zijn er vijf klassen met kinderen die een bezoek brengen aan genomineerde musea. Ook zij krijgen een stem in de MuseumPrijs 2009. De KinderJury schenkt een prijs van 2.500 euro aan één museum per regio.

De uitreiking van de Museumprijs 2009 heeft plaats op woensdag 13 mei 2009 om 19.00 uur in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel.

Meer informatie over de lancering op 26 maart en de Museumprijs 2009

Opening / lancering
museumprijs