Museumpeil is vernieuwd

Museumpeil is vernieuwd, naast het blad zijn er nu een website en nieuwsbrief. De missie blijft hetzelfde, Museumpeil informeert museummedewerkers in Nederland en Vlaanderen over landelijke en regionale ontwikkelingen in de museum- en erfgoedsector vanuit een praktijkgericht perspectief.
 
Museumpeil bestaat twintig jaar en is opgericht om kennis en ervaringen uit de museumpraktijk te delen, of zoals het in het eerste nummer werd verwoord: “Ons staat een blad voor ogen dat inhoudelijk en professioneel is. De artikelen zijn zeer op de dagelijkse museumpraktijk toegespitst en spelen zoveel mogelijk in op de behoeften van de musea.”
 
In de afgelopen tien jaar werd het blad uitgegeven door de Stichting Landelijk Contact van Museumconsulenten (LCM) in samenwerking met de bureaus van de provinciale museumconsulenten en FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Onlangs is het blad door de redactie in goed overleg en met steun van de uitgevers verzelfstandigd. Vanaf nummer 44 is Museumpeil een uitgave van de Stichting Museumpeil.

Meer informatie over Museumpeil vindt u hier.

Bron: Stichting Museumpeil