Lopende oproepen fondsen Koning Boudewijnstichting

Zoekt u tijdens de zomermaanden nog steun voor uw erfgoedproject? Momenteel lopen er bij de Koning Boudewijnstichting nog enkele oproepen voor het indienen van projectaanvragen.

  • Het Fonds Léon en Marcelle Courtin-Bouché wil het roerend cultureel erfgoed van Belgische kunstenaars van alle tijden ondersteunen. Het Fonds helpt bij de aankoop, de conservatie, de restauratie en de valorisatie in de breedste betekenis van het woord. Dossiers die beantwoorden aan de selectiecriteria kunnen nog tot 20 september 2012 worden ingediend.
  • De Prijs Jacqueline Nonkels wordt jaarlijks uitgereikt aan elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die, zelfs gedeeltelijk, een succesrijke bijdrage levert tot de kennis, de bescherming, de restauratie, de bewaring en de ontsluiting van het surrealistische erfgoed in België. Tot 5 november kan u een kandidaatsdossier invullen.
  • Tot 2 juli loopt bij het Elia Fonds een oproep voor het indienen van projecten die mensen met een verminderde mobiliteit originele ontdekkingen aanbieden bij hun toeristische, culturele en sportieve vrijetijdsbesteding.
  • Jong getalenteerden in erfgoedberoepen kunnen nog tot 6 augustus een beroep doen op een vervolmakingsbeurs.
  • Bij het Louise Vanden Bulckefonds dat steun biedt aan historische tuinen en parken in Vlaanderen kunnen nog tot 18 oktober dossiers worden ingediend.
  • Daarnaast kunnen er tot 3 oktober 2012 dossiers ingediend worden voor de oproep van het Mecenaatsfonds ING, in verband met het restaureren van tekenende elementen uit het Belgisch erfgoed.

 

Koning Boudewijnstichting
fondsen