Levend Geheugen zoekt testpubliek

Logo Levend GeheugenTijdens de studiedag 'Levend Geheugen' op 29 september 2009, stelde organisator Brussel Behoort Ons Toe (BNA-BBOT) een eenvoudig bruikbare en aantrekkelijke 'plug and play' databankarchitectuur voor audiovisuele bronnen voor. De software werd ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met het Centre for Oral History and Digital Storytelling van Concordia University (Montreal, Canada) en de ontwikkelaars Dough en Kamicode. Op een eenvoudige manier kan iedereen die net zoals BNA-BBOT met audiovisueel bronnenmateriaal werkt, met het pakket aan de slag om het materiaal online te organiseren en te ontsluiten.

De komende twee maanden wil het team van Levend Geheugen de ontwikkelde software uitgebreid testen. Het doet daarvoor een beroep op geïnteresseerde partnerorganisaties. Indien u het systeem wil helpen uittesten, aarzel dan niet om contact op te nemen met Levend Geheugen. Op eigen houtje met de software aan de slag gaan kan voorlopig nog niet, daarvoor moet u nog twee maanden geduld uitoefenen.

Na deze testfase zal de software officieel vrijgegeven worden (vermoedelijk december/ januari). Dan zal ook het studierapport, dat het werktraject documenteert, en een technische handleiding via de website beschikbaar worden gesteld.

Meer informatie over 'Levend Geheugen' vindt u online of via Brussel Behoort Ons Toe, Lakensestraat 119, 1000 Brussel, +32 (0)2 223 21 51, info@levendgeheugen.be

mondelinge geschiedenis
mondelinge bronnen
Levend Geheugen