Kunstendag voor Kinderen laat kinderen kennismaken met kunst en cultuur

Kunstendag voor kinderen

Op zondag 17 november vindt in heel Vlaanderen en Brussel de tweede Kunstendag voor Kinderen plaats. Op de eerste editie vorig jaar namen niet minder dan 25.000 kinderen en volwassenen deel aan een tweehonderdtal grote en kleine initiatieven. Een succes dus, dat ook aan de kunsten- en erfgoedsector niet ongemerkt is voorbijgegaan. Dit jaar is het programma nog serieus aangegroeid.

De Kunstendag voor Kinderen, elke derde zondag van november, wil alle kinderen een opstap bieden naar kunst- en cultuurbeleving, het liefst in gezinsverband. Muziek en dans, theater en beeldende kunst, film en architectuur: alles kan aan bod komen. Ook heel wat cultureel-erfgoedinstellingen doen mee. Steek zelf de handen uit de mouwen en ontdek hoe letters werden gegoten in de tijd van Christoffel Plantijn, zoek uit met welke verf de gebroeders Van Eyck het Lam Gods schilderden of ga samen met je ouders en grootouders op ontdekkingstocht in een museum.

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege, gecoördineerd door het agentschap Kunsten en Erfgoed in samenwerking met Prospekta.